26.2.07

Hold da op!

Mine SL fotos i Flickr afstedkom en mail i dag, hvor jeg blev spurgt, om det var ok, at de blev brugt i en artikel i online netværksavisen nowpublic. nopublic's rådgivere er f.eks. berømtheder som Howard Rheingold og Dan Gillmor. Hva' ba'!!

Det lidt underlige ved sagen er artiklen, som de vil bruge billederne i. Den handler om "state-sponsored" virtual terrorism i SL *lol* - klik på Comment for at læse hele artiklen.

Anyway, jeg svarede:Of course you can use my Flickr photos. That's what Flickr is all about :) I
only want to point out that the photos you want to use don't illustrate the
subject in your story. On the contrary they are from a piñata like Danish
traditional February festival that was held at roof at the newspaper 24
Timer.
Via en af kommentarerne til artiklen kom jeg til Second Life Liberation Army (SLLA)'s site og Blog.

Historien minder mig om det drama, der i sin tid udspilledes omkring ActiveWorld, da man pludselig skulle betale for at detage. Her brød en gruppe af "old timers" ud i protest og stiftede Patagonia. Kenneth Hansen skrev en ret interessant analyse af den proces for 5-7 år siden. Jeg husker især hans beskrivelse af de meget forskellige kulturer i de to vituelle verdener. Hans pointe var, at mens bryllupper (relationer) var en meget central aktivitet i Active World, var den centrale aktivitet i Patagonien afstemningen (demokratiet). Baggrunden for de evige afstemninger - der var så mange, at de og forberedelserne til disse praktisk talt var den eneste aktivitet i Patagonien - fandt Kenneth Hansen netop i det oprør mod Active World, der havde ført til dannelsen af Patagonien.

Er det en moderne version af dette oprør mod "staten" - i form af terrorisme - vi nu ser i SL? Og hvilken baggrund skal man læse ind i rygterne om, at Linden Lab er indblandet? Er det rigtigt, eller er det en del af oprøret (mistænkeliggørelse)?

Jeg mindes også The Well - som i mange år blev fremstillet som et utopia på nettet. Howard Rheingold skrev stakkevis af rørende historier om relationerne, den menneskelige solidaritet osv, som herskede i the Well. Det varede lige til "masserne" ankom. Så blev der også rav i The Well, og de lukkede for tilgangen.
De 6 grundlæggende regler i SL er jo sådan set udtryk for det samme ønske om et fredeligt, demokratisk Utopia, og med den hast, som SL vokser er det jo ikke blot "early birds" der holder til i SL mere. "Masserne" (læs: diversiteten) ankommer nu.

I artiklen i Los Angeles Times er Peter Ludlow, professor i linguistik og philosofi vedUniversity of Michigan inde på noget af det samme. Han sammenligner Second Life med Ringenes Herre, hvor hobitterne levede fredeligt i Herredet, så længe dette var isoleret fra verdenen. Peter Ludlow beklager endvidere markedets rå og ukreative indtrængen i SL, og kalder deres aktiviteter blandt enhjørninger og flyvende elefanter for et "eyesore".

Linden Labs' marketingschef, Catherine Smith udtrykker det meget præcist: "This will require balancing the concerns of early adopters and other niche demographics."

En indbygger i Second Life, Catherine Fitzpatrick beklager sig over..., nej - læs selv hele artiklen. Ikke mindst de forskellige synspunkter sidst i artiklen er værd at tygge på ;)
Du skal registreres som bruger på siden - det er gratis, men kræver dog en amerikans zipkode - den kan du finde her ;) Søg på artiklens titel: "Virtual loses its virtues".

We most certainly live in interesting times :)

0 Comments:

Send en kommentar

Links to this post:

Opret et link

<< Home