29.5.07

SL konference i RL i Portugal

Mens vi andre har måttet "nøjes med" konferencen i SL, har der været en SL konference i Portugal - nå, det forsåt jeg ikke meget af, men Gwyneth Llewelyn skriver en spændende post om den: Surprising Research Results. Den kan jeg ikke anbefale varmt nok. Gwyneth Llewelyn kommer omkring mange væsentlige områder: forskning i SL, forskningsresultater vs. meninger, undervisningsformer i SL samt det, der ikke kan siges for tit:

Don’t replicate Real Life
This is something I tend to tell to all my customers: don’t recreate your RL buildings in SL, create new ones. Don’t do auditoriums and classrooms for holding out classes; create new things that only SL can do. Instead of recreating a clinic for giving classes on cardiology, build a model of the human heart!

Most of my customers cannot understand why they should be doing that; they’re too stuck on RL, and think that what works in RL, will work in SL. Well, I always thought it didn’t. Now I can prove them that scientific research showed that the best and more effective way of putting SL to use to bring a message across is to put the medium to work for your message, instead of replicating what you’ve got in RL.

It’s something that most companies will still have to figure out on their own — trial and error. But they’ll soon figure out why it won’t work so well. There are many reasons for that, but the general consensus was that SL should be handled like, indeed, a second life — a tool allowing immersion in a different environment — and not necessarily an “exact replica” of the classroom that will replace it. Instead, it should be used as a new complementary teaching tool, an additional environment for study and research, a further classroom, and not a digital replacment for existing spaces.
Surprising Research Results

Søndagens artikel om Second Life i Politiken "Forbudt at lege seksuel klæd ud-leg" handler om det samme. En 27 årig kvinde og en 54 årig mand er blevet bortvist fra SL, fordi de legede forbudte sexlege - den 27 årige kvindes avatar var en lille pige!

Til frokost i dag snakkede jeg om artiklen, og en af mine kolleger kunne slet ikke høre, hvad jeg sagde. Pædofili er forbudt. Basta! Men var det nu pædofili? Det spørgsmål kunne hun slet ikke forholde sig til - jeg er sikker på, at hun tror, jeg synes pædofili er OK. Ak, ja - jeg overvejer seriøst - i protest - at ændre min avatar til en Furry!!!

Virkelig interessant for e-læring er også postens afsnit: "Text-based environments level the ground for all students". Her er virkelig også sprængstof ift. den traditionelle diskussion om "dialogens (den mundlige) betydning". Ikke mindst tankevækkende er sætningen: "And since teacher will have to type a lot… ". Er danske undervisere vant til at skrive? Bryder danske undervisere sig ikke om at skrive? Hm!

PS: Gwyneth Llewelyn har virkelig nyttige tips om at bygge i SL! Og bemærk hendes konklusion:

In my case I gave it up and just bought a prefab home from Dominion’s Sam Portocarrero has lots of clever designs with very nice texturing, and special types for mountainous terrain, or with a more modern look instead of a conventional one. Look him up on the map and get your new home for as low as L$150…

Networking

I dag har jeg fået en ny kontakt i Flickr: rosefirerising. "rosefirerising" er bibliotekar på Ann Arbor, Michigan, USA. "rosefirerising" er en sand "networker" med 322 Flickr-kontakter og der er ingen tvivl om, hvor hun har "fisket mig": i gruppen 2007 SL Best Practices in Education Conference.
"rosefirerising" har et herligt foto fra konferencen:


Et eksempel på, at det bestemt ikke var alle deltagerne, der færdes hjemmevant i SL *lol* Jeg oplevede også, at én deltager satte sig også på mit hoved, ja, sågar en af oplægholderne brød sammen i grin under sit oplæg - fordi en af deltagerne satte sig på hendes hoved.

Finding your legs ;)

Det var bestemt ikke alle, der endnu havde fundet "deres ben" i Second Life. Men det er jo bare herligt. Vi starter alle et sted, og deltagerne på konferencen var jo nok ikke lige repræsentanter for "Gamer Generationen" *S*

28.5.07

Second Life International Best Practices in Education Conference

Takket være Anne Fox deltog jeg i "Second Life International Best Practices in Education Conference". Det var virkelig en oplevelse.
Konferencen foregik In-World og strakte sig over 24 timer, fra 12 am til 11 pm PDT time.
Der var foredrag, udstillinger, games, reklamegaver m.m. ganske som ved konferencer i RL.

Arriving

Der var både foredrag som chat og foredrag med audio.

Teleport

Man teleportede selvfølgelig til de forskellige steder.

Audio session

Overflow room

Konferencen var flot planlagt, f.eks. var der taget højde for, at der ikke var plads til alle i foredragssalene. Folk blev bedt om at fjerne animationer, smykker o.lign., så der var plads til flere, men når prims'ene slap op var der ekstra sale med lærred og lyd, såkaldte "Overflow rooms".

Chat session

Cabel TV

Second Life Cabel Netvork (SLCN) sendte hele dagen fra konferencen, og nogle gange var der oplæsning af chat seancerne, så man kunne deltage i Second Life og høre chatten læst op på SLCN :)

Generelt fungerede det helt perfekt, der var dog sjove oplevelser, som dengang foredragsholderen gik ud af salen for at hente en stemmeboks og - Oh! skræk! ikke kunne komme ind igen, fordi salen var fyldt *lol* Han var dog meget prof og tog det fra den humoristiske side.

Voting

Afstemningen foregik ved hjælp af en kasse med pærer. Man klikkede på kassen, fik en pære i sit inventory og hentede den derfra. Den blev så anbragt over ens hoved.
Under afstemninger tændte man sin pære, der også havde et nummer, så den kunne bruges som en anmodning om at få ordet.
Jeg kunne forstå at voting-boxen kunne lejes for små penge. Det er lidt omstændeligt, da serveren skal genstartes, imellem hver stemmeafgivelse, men OK, det er godt at vide, at muligheden findes.

Der ligger masser af materialer om og fra konferencen. Dels i konference-Wikien / Temp-Links og i konference-bloggen. Der er også en Flickr pool med snapshots fra konferencen.
Der skal nok være flere, der blogger om det, så en søgning på "second life" "best practices" skal nok give nogle resultater i ugens løb.

22.5.07

Nye reklame- og publiceringsformer.....

I dag blev jeg inviteret til at deltage i en gruppe på Flickr: Postcards from Second Life. Det viser sig, at gruppen er et reklamefremstød for en bog med samme titel:

Postcards from Second Life now available on lulu at www.lulu.com/content/840930 , and there will be a free signing of the book in Second Life on Saturday, June 2nd, 6pm PST at the Pooley Auditorium (http://slurl.com/secondlife/Pooley/250/6/38).

OK. En reklame, ja, men Lulu er nu ikke et helt almindeligt forlag. Læs mere om Lulu's forretningsmodel (a technology company, not a publisher) her. On-demand publishing, men på sin egen helt specielle måde.....

Og ud over det er bogen også meget charmerende - måske skulle man møde op til "book signing i SL" *S*

8.5.07

Duer Vista til Second Life? Ja, foreløbig no problem

Jeg har netop kørt min spritnye laptop fra Zepto i stilling og dermed kastet mig ud i at være Vista "beta-tester" :-) Først gik det bare strygende - og pludselig nægtede det dumme dyr bare at starte op, life op til en helligdag. Nu kører det bare derudad, efter at firmaet har måttet sende mig et frisk batteri og udskifte den ene mb RAM klods, og det ganske uden indvendinger og gjort på bare to timer. Kudos til Multimedia Worlds kvikke tekniker Lars, og til Kenneth på Zepto. Jeg har desuden fået installeret WiFi, så nu kan jeg bevæge mig frit omkring, om jeg skulle have lyst. Second Life er meget hurtigere i den nye konfiguration med Vista - jeg var naturligvis skeptisk på forhånd, men foreløbig ser alt ud til at gå smertefrit (efter den første krise).
Så nu skal jeg bare have mere tid til at kaste mig ud i de nye ting - og med at bygge på min lille grund ovre på Education UK. Fortsættelse følger!