25.4.07

RockYou slideshow - dette er en prøve:-)

Etiketter:

På guided tour

I sidste uge fik jeg en guided tour i Denmark CPH af "Ronnie Delcon" en høj, jakke og slipseklædt, ung mand. Projektet ser spændende ud - en samling af danske butikker, der vil lave online slag via SL og via netværket trække opmærksomhed til et dansk sted.

Det ville måske være en ide for gruppen her at forsøge at lave et samlet overblig over, hvad der efterhånden er af danske steder? Der er da en del af vore studerende på grunduddannelserne, der ikke lige er til engelsk......

Nå, projektet er bygget op på en grund, hvor der bl.a. er et rådhus, en metro, en forretningsgade kaldet "Strøget" osv. CHP står for Copenhagen.... forkortelser på tre bogstaver, Yak! Rådhuset er dog ikke en kopi af Københavns rådhus (hvorfor egentlig ikke?), så hvorfor lige CPH får stå hen i det uvisse - måske fordi alle Danmark'er er væk nu?

Ideen med at lave et netværksprojekt synes jeg er rigtig god - på den måde sikrer man aktivitet - at man møder mennesker, og ikke kun gabende tomme bygninger - som f.eks. 24timer, Roskilde Bibliotek og Syddansk Universitets (gamle) bygning. Projektet tilbyder f.eks. også, at pressen kan få et gratis lokale mod omtale af projektet, mens alle andre skal betale et indskud samt en mindre månedlige husleje.

Jeg har selvfølgelig tænkt på, om en uddannelsesinstitution vil have glæde af at deltage i et sådant - helt kommercielt projekt. Hm, tænker sådan set stadig. Det er selvfølgelig (endnu) et PR stunt at være i SL, men jeg tror dog det i længden kan blive en boomerang, hvis det ikke følges op med "sociale tiltag" - SL handler om det sociale - ja, ja, selvfølgelig er det kommercielle/markedet også en central del, men langt de fleste kommer nu i SL for at socialize, og så nytter det ikke, at man blot stikker dem en is *lol*

Men uddannelsesinstituioner har jo også et markedsføringsbehov i vore dage, så udelukkende at tænke i SL som e-læringsmedie er jo nok alligevel for begrænset (og for svært endnu *G*)

19.4.07

ûber webhead hjælper med de første skridt i SL

http://www.geocities.com/vance_stevens/secondlife_edu.htm

En nyttig oversigtsartikel om glæderne ved at finde sine ben at stå på i SL, med masser af tips og gode links - set fra en erfaren web 2.0 pioner og underviser, Vance Stevens. Han tog for seks år siden initiativ til Webheads in Action, det legendariske online community for sprogundervisere og andre ligesindede med hang til computerstøttede læreforløb. Siden har en endeløs række af eksperimenter taget fart, og det faldt naturligt at følge trop og bevæge sig ind over tærsklen til Second Life.

Den 18.og 19. maj afholdes endnu en stor (og gratis) online konference arrangeret af Webheads, WIAOC, som jeg nok skal berette nærmere om; vi er i færd med planlægningen - og mon ikke der også kommer til at foregå noget sjovt i SL med nogen friske webheads som guider?

Verdens måske bedste SL præsentation? Stem på Jo Kay

Jo Kay (alias Wollonggong) fra Australien er nomineret til World¨'s Best Presentation konkurrencen på Slideshare. Jeg har nu ikke kigget dem allesammen igennem, men hun får min stemme fordi hun er så gavmild med at dele ud af sin store viden og kreativitet. Second Life. Exploring a Virtual 3D Environment and its Possibilities for Teaching and Learning in VET(det står for Vocational Education Training, altså erhvervsrettede træningskurser).



Og ellers kig bare videre på jokay.com.au

En hurtig begynder guide fra Down Under

Jo Wollonggong og Sean Fitzgerald danner par i privaten og i SL. De giver rundvisninger for lærere i et fantasifuldt legeland, hvor man blandt andet kan spille gamelan orkester. De har sammen produceret en række gode slide shows, som de deler ud af på Slideshare - her kommer fem hurtige tips for begyndere (håber koden virker!)

18.4.07

Det rykker på café Danner

I går var en herlig dag. Oppe på Danner seminariet havde jeg fornøjelsen af at hilse på Henrik i kød og blod, eller i RL som vi siger i dette årtusind. På lærerkurset fik vi en kort demonstration in world - hvordan ser det ud når man bevæger sig lidt omkring? Peterlars, som jeg laver kurset sammen med, var musefører; ham må jeg se at få med i min virtuelle vennekreds! Stor begejstring, især da det lykkedes at få manden til at smide kludene og vise sig forfra,så vi selv kunne se at han var udstyret på samme måde som Barbies Ken - med det rene ingenting mellem benene. Vi lovede ikke at fortælle noget til Søs. En arbejdsgruppe bestående af tre lærere bestemte sig for at arbejde videre med at lave en introduktion til SL, der skal vises frem for de studerende ved vores afsluttende session den 12. juni. Og der findes allerede en interesseret gruppe studerende: Anders har startet en café Danner på øen Denmark og i går aftes var der indkaldt til hyggeligt samvær kl.8. Kun Henrik og jeg dukkede op til at begynde med, så jeg fik også set en fin lille butik, hvor en anden studerende blandt andet tilbyder oplægning af tarot kort; det har jeg ikke set før i SL! Henrik trak sig tilbage for atter at hellige sig sin lektoransøgning, og så kom der ellers gang i cafeen! I løvbet af den næste times tid var der mindst ti mennesker forbi, heraf lykkedes det mig at få de seks til at identificere sig som sande Dannere. Cafeen er et lille hygsomt sted med siddepladser til syv, bardisken iberegnet - men da man også kan følge med i hvad der foregår udenfor på det smukke torv, kan nogen hænge ud dér. Der er sørget for musik streamet fra Free internet Radio, hvis man har behov for et fælles lydtapet.

En pudsig historie udfoldede sig forresten parallelt med Dannermødet: udenfor stod en mand med en lille sød hund, som han generøst skænkede til en ven med mange formaninger om hvordan sådan et dyr skal passes og plejes efter alle kunstens regler.

Jeg har jo ikke blogget her i nogen tid, det skyldes at der sker mange ting i mit Second Life, som er ved at falde på plads. Blandt andet har jeg været den tålmodige og beredvillige genstand for adskillige hold studerendes nyfigne interviews, de vil så til gengæld forsyne mig med båndede samtaler og deres egne rapporter, som jeg vil kunne bruge som udgangspunkt for mine egne skriverier. Jeg har fået andel i et britisk øland, der er ganske jomfrueligt, og endnu hemmeligt da vi jo lige skal have tid til at indrette os og lave nærmere aftaler. Men vi skal nok komme ud af busken.

Og Ja Lis - jeg er også med inde over Comnmunity of Practice gruppen. Vi undersøger blandt andet hvordan man kan finde gode måder at bruge SL som redskab til samarbejdsøvelser. Vi blogger her på vecop.blogspot.com og mange af os vil mødes i RL om en måneds tid i Portugal til et dialogmøde med Etienne Wenger, Nancy White,John Smith og Bronwyn Stuckey, og det er virkelig exciting!